Kehut

Päätalo-instituutin Möllärimestari -omakustannekilpailu 2013:

Kotkansiipi ja SaniainenKOTKANSIIPI JA SANIAINEN: ”Heinonen on kirjoittanut suorastaan herkullisen näytelmäkäsikirjoituksen Haapaveden kunnanlääkäri Virangon elämästä. Tarina etenee sujuvasti, ironisesti ja osin absurdisti, roolijako on upeasti kehitelty, sanankäyttö suorastaan loistavaa. Tiedossa ei ole, onko näytelmää missään esitetty, mutta se olisi hyvässä ohjauksessa todennäköisesti hyvinkin yleisöä vetävä. Kirjoittajan sisäkansitekstin mukaan teos on dramatisoitu Anja Viivi Virangon toimittaman kirjan VIRANKONA HAAPAVEDELLÄ pohjalta, joten tekstin kaunokirjallinen ja sisällöllinen arviointi itsenäisenä teoksena on hankalaa. Joka tapauksessa teos on parhaita tämänvuotisessa kilpailussamme.”  (Möllärimestari 2013).

 

Ilo minun puolellaniILO MINUN PUOLELLANI: ”Kirjoittaja on koonnut jysäkän nipun jo vuosien ajan kirjoittamiaan juttuja yksiin kansiin. Tuloksena on varsin riemastuttava hyvän tuulen kirja, jossa tavalliset asiat saavat oikean merkityksensä kun niitä pääsee katselemaan autonkuskin ja vaeltelevan maantiesuden näkökulmasta. Kirjassa on mitä ilmeisimmin tosijuttuja, joista lukuisat liittyvät kirjoittajan omaan elämään, toisaalta mukana on fiktiota, sattuvia ihmishahmoja ja elämänkohtaloita. Osalla näistäkin hahmoista lienee todelliset esikuvansa. Kertomukset ja pakinat on kirjoitettu hyvällä suomenkielellä, lauserakennelmat ovat osuvia ja persoonallisia, uutuussanoja on uskallettu luoda sopivaan tahtiin. Kokonaisuus on tosi mainio.” (Möllärimestari 2013).

 

 ”Ilo minun puolellani on lajissaan erinomainen ja elävöittää kuvaa linja-auton kuljettajan toimialasta, olosuhteista ja mielenliikkeistä. Kirja on luksusta vertaistensa joukossa.”    (Lappilainen kulttuurilehti Jänkä)

 

Sinun palautteesi, kts. yhteystiedot. :o)